Uudised ja teated

Käest kätte müügitehingud ei pruugi olla turvalised

Politseile on sagenenud teated  müügimeestest, kes peamiselt teede ääres hääletades pakuvad odava hinnaga müügiks erinevaid tööriistu või kööginõusid. Politsei jagab soovitusi, millega tasub arvestada taoliste müügimeestega kokku puutumisel.

Tavaliselt on tegemist välisriikidest pärit isikutega, kellel rahalised vahendid on otsa lõppenud, kuid tahaks kangesti kodumaale tagasi pöörduda. Kui teadjamad inimesed teavitavad müügimeestest politseid ja jätkavad oma teekonda, siis vähemteadlikud on müügimeeste manipulatsioonide tulemusena ahvatlevale pakkumisele järele andnud ja soetanud endale soodsa hinnaga pakutavad esemed.

Harku valla territooriumil on aset leidnud juhtum, kus oma koduaias toimetanud eakat vanahärrat kõnetas aia taha tulnud soliidse välimusega müügimees, kes oma osava kõne ja õnnetu välimusega äratas inimeses usaldust. Kõnelused lõppesid sellega, et vastutulelik vanahärra soetas endale märkimisväärse summa eest kööginõusid. Kuid paraku lahkus koos müügimehega ka rõõm ostetud kauba üle.

Palutakse teavitada politseid

Politsei paneb inimestele südamele, et müügimeeste käest ostetud kauba puhul puudub kaubal garantii ja kauba katkiminekul ei laiene ostetud kaubale Tarbijakaitse seadusest tulenevad õigused.  Pigem tasuks sellisesse käest kätte müümisesse suhtuda teatava ettevaatusega ning kahtlustest või pettuse ohvriks langemisest teavitada alati politseid.  Võimalusel tuleks fikseerida nii kaubitseja tundemärgid, sõiduki mark, värvus ja registreerimise number.

 

 

Ivo Roosimägi

piirkonnapolitseinik