Uudised ja teated

ÜVK, jäätmete ja ehituse infopäev

Vääna-Jõesuu koolis toimub 30. mail kell 11.00-14.00 infopäev, kus räägime ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumisest, jäätmekäitlusest ja Harku vallas ehitamisega seotud teemadel.

Harku Vallavalitsuse ja Strantum OÜ koostöös korraldatav infopäev toimub nii eesti kui ka vene keeles. Kell 11.00 alustame Vääna-Jõesuu kooli suures saalis eestikeelse ja kell 12.00 venekeelse üldinfolise ettekandega, kus tutvustame infopäeva teemasid ning spetsialiste, kes on valmis vastama elanike küsimustele. Seejärel on koolimajas avatud erinevad infotoad, kus kõneldakse ja vastatakse küsimustele nii eesti kui ka vene keeles juba spetsiifilisematel teemadel. Infopäevale on oodatud kõik huvilised üle Harku valla ning eelregistreerimine ei ole vajalik.

 

Avatud erinevad infotoad

Strantum OÜ infotoas räägitakse ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga (ÜVK) liitumise protsessist, tehniliste tingimuste taotlemisest, kinnistusiseste trasside väljaehitamise pakkumisest ja muust sellega seonduvast. Vallavalitsuse esimeses infotoas selgitavad valla arendus- ja haldusosakonna töötajad, kuidas toimub jäätmeveost vabastamine, jäätmeveo talvine peatamine, millised on jäätmejaama tööpõhimõtted ja kuidas ning millistel tingimustel hüvitab vald ÜVK-ga liitumistasu. Vallavalitsuse teises infotoas kõnelevad valla ehitus- ja planeerimisosakonna töötajad ehitusvaldkonnaga seotud aktuaalsel teemadel ning ehitamis- ja planeerimisega seotud tööprotsessidest, millega peab arvestama, kui soovitakse alustada ehitustegevusega Harku vallas.

 

Oluline kuupäev – 16.10.2016

Infopäevale on eriti oodatud elanikud, kes veel ei ole jõudnud, ent soovivad liituda Ühtekuuluvusfondi veemajandusprojekti raames valminud ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga Vääna-Jõesuus või Suurupis ning kellel on veel küsimusi selle kohta, mida liitumiseks tegema peab. Oluline on siinkohal tähele panna, et Harku Vallavolikogu otsusega kompenseeritakse projekti piirkonnas ühisveevärgi liitumistasu kuni 16.10.2016. Kompensatsiooni makstakse Harku valla elanikeregistris olevatele elanikele, kes on sõlminud Strantumiga liitumislepingu ning ehitanud oma kinnistul välja trassid. Liitumistasu ühe kinnistu kohta on 384 eurot koos käibemaksuga. Hüvitamise täpsemad tingimused on valla kodulehel.

 

KADY-ANN SUTT