Uudised ja teated

« Tagasi

„EV100 igas külas“ – teeme ühise sünnipäevakingi Eestile!

Külades ja linnades, kodu- ja välismaal – kõikjal tähistatakse oma Eesti riigi iseseisvuse 100. aastapäeva kingitustega Eestile, mida saab jätkuvalt teha ka kogukondade ühiskingitusse oma panust andes.

Kõige kokkuhoidvamad ja ettevõtlikumad kogukonnad on oma EV100 kinkide ja sündmustega koondunud suurde ühiskingitusse „EV100 igas külas". Nii ongi üle kogu Eestimaa juba praegu paljusid külasid ja linnu ehtimas ning EV100 meenutamas kaunid hõbedased tunnusplaadid – riigi kingitus kogukondadele, kes meie suurt juubelit eriti väärikalt tähistada on võtnud. Tunnusplaat on nii Sõrve sääre renoveeritud tuletornil kui ka Niitsiku kogukonnakeskusest kõrtsihoonel; Peipsiäärses Lohusuu-Venekülas tähistab see kogumiku „100 Peipsiäärse vene köögi retsepti" ja Tallinnas Kalamajas kogukonnaraamatu „Õhus on Kalamaja" ilmumist. Ääsmäe saja kirsipuu pargis ja Juuliku küla lipuväljakulgi on just nende nimega hõbedane plaat. Tunnusplaadid on jõudnud nii Siberi Eesti küladesse kui ka eestlaste kogukonna juurde Torontossegi.

Ühtekokku enam kui paarsada „EV100 igas külas" kogukonda on tänaseks juba EV100 tähistanud. Mitusada toredat sündmust ja kogukondlikku kinki ootab veel ees – oleme ju oma 34 kalendrikuud (just sama pikka aega kui vaba Eesti riigi sünniaeg) – kestva juubeliperioodiga jõudnud vaevalt poole peale ja aasta 2020 Tartu rahu aastapäevani on veel päris pikk ühine tee minna. Ülevaate kõigist praeguseks liitunud kogukondadest saab EV100 veebilehelt www.ev100.ee/et/ev100-igas-kylas.

 

Harku valla kogukonnadki oodatud liituma

Harjumaalt on meie sünnipäevakingituste kaardil juba praegu enam kui 30 kogukonda.

Lääne-Harjust on tunnusplaat näiteks Mõnuste-Murrumetsa loodusrajal, Tuula ja Pällu külade pärnaalleel ja Ellamaal Ruts Baumani mälestuspingil. Ees on veel ootamas Turba aleviku lipuväljak, Klooga küla järveäärne mõtiskluspink ja paljud teised.

Hea Harku valla tegus kogukond! Olete teiegi oodatud „EV100 igas külas" ühiskingiga liituma, oma kogukonnaga just teile vajalikku ja jõukohast juubelikinki tehes ja just teile meelepärast EV100 pidu pidades. Andke vaid oma headest mõtetest ja toredatest plaanidest teada „EV100 igas külas" Lääne-Harju koordinaatorile Olvia Laurile: olvialaur@hot.ee ning teiegi kodukohas jääb meie riigi juubeli väärikat tähistamist tunnustama ja tunnistama kaunis metallplaat, millel kirjas just teie linna/küla nimi ja teie EV100 peo kuupäev.

 

Olvia Laur

„EV100 igas külas" Lääne-Harju koordinaator

 

 

 

 

Olvia Laur

„EV100 igas külas" Lääne-Harju koordinaator