Terve perega piknikule: mida kaasa pakkida?

Kui suure pere ema Sigrid Varemäe lapsed, koera ja mehe kokku kogub ning piknikule sätib, teeb ta kiireid ja maitsvaid näkse korvi kaasa. Ta jagab ka meiega oma väärt retsepte.

 

Lindströmi lihapallid kirsstomatite ja dipiga
 

  • 400 g veisehakkliha
  • 300 g keedetud ja riivitud peeti
  • 200 g riivitud toorest porgandit
  • 0,5 sibulat
  • soola, pipart
  • kirsstomateid
  • dipikastet omal valikul
     

Haki sibul, sega kokku riivitud peedi ja porgandiga. Sega juurde hakkliha ja maitsesta. Veereta käte vahel pallikesed, küpseta 180-kraadises ahjus või prae pannil. Serveeri kirsstomatite ja dipikastmega.

 

Viinamarjaussikesed

  • paar kobarat viinamarju
  • 1 kg maasikaid
  • väikeseid vahukomme
  • grillvardaid
  • toos tikke
     

Lüki viinamarjad grillvardasse. Torka vahukommidesse tikud nii, et igale ussikesele tekiks kaks silma. Vajuta igasse maasikasse kaks silma ja seejärel lüki silmadega maasikas grillvarda otsa ussikesele peaks.

 

Snickersi pirukad

 

  • 500 g külmutatud lehttainast (plaatidena)
  • mitu Snickersi šokolaadibatooni
  • 1 muna
  • soovi korral mandlilaaste
     

Sulata lehttainas nii, nagu pakendil kirjas. Lõika üks tainaplaat kolmeks, samuti lõika kolmeks üks Snickersi batoonike. Aseta üks šokolaaditükike tainale, kata see teise tainatükikesega ja suru kahvliga vajutades küljed kokku. Määri pealt munaga, soovi korral riputa peale natuke mandlilaaste. Pista eelsoojendatud 180-kraadisesse ahju 20−25 minutiks küpsema, kuni pirukad on pealt kuldsed. 

 

HARKU VALLA TEATAJA

 

Fotol: Piknikuks alati valmis: vasakult koer Foxy, Lisandra, Sigrid, Kristen, Ranno ja Kermo. Fotod: erakogu, Sigrid Varemäe

 

Foto: erakogu