Uudised ja teated

Vääna Mõisakooli ja lasteaia õppetöö toimub kahel esimesel nädalal väljaspool mõisahoonet

Vääna Mõisakool alustab uut kooliaastat 1. septembril Vääna tall-tõllakuuris toimuva aktusega kell 12.00. Pärast aktust avatakse mõisapargis lasteaia mänguväljaku juurde rajatud uus ja põnev õuesõppe maja, mida juba esimestel koolinädalatel õppetöös aktiivselt kasutama hakatakse.
Paraku viibib esimestel nädalatel mõisahoone õppetööks kasutamine, mis on tingitud mõisa ehitustöödeks kuluvast paarinädalasest lisaajast. Vääna mõisakooli õppetöö on sellest tulenevalt ümber organiseeritud nii, et esimesele koolinädalale on planeeritud õuesõppe päev, spordipäev ja õppekäik Tallinna Loomaaeda.

Kooliaasta teisel nädalal toimuvad Vääna Mõisakooli õppetunnid vastavalt õppegraafikule Vääna mõisahoone lähedal asuvates õppetööks kohandatud hoonetes – Vääna tall-tõllakuuris, Vääna Külakojas ja Vääna jahimajas. Tunniplaanid koos infoga, millises majas igal klassil kooliaasta teisel nädalal õppetöö toimub, edastavad klassijuhatajad lapsevanematele hiljemalt 4. septembriks.
Vääna Mõisakooli õppetöö Vääna mõisahoones algab hiljemalt 14. septembrist.

 

Lasteaed jätkab septembri teise nädalani Muraste koolimaja ruumides

Tulenevalt Vääna mõisahoone ehitustöödeks kuluvast paarinädalasest lisaajast, jätkub Vääna Mõisakooli lasteaia tegevus septembri teise nädalani Muraste koolimajas samades ruumides, mida siiani käesoleva aasta vältel lasteaed kasutatud on.

Vääna Mõisakooli lasteaia kolimine Muraste koolimajast Vääna mõisahoonesse toimub septembri teise nädala vältel. Täpne kolimise ajagraafik edastatakse lapsevanematele hiljemalt 4. septembriks.

Ühtlasi jäävad sõitma lasteaia teenindamiseks mõeldud hommikune ja õhtune buss väljumistega kell 7 hommikul Väänast suunaga Muraste kooli ja kell seitse õhtul Murastest tagasi Väänasse.

 

Väga keeruline ajalooline muinsuskaitse all olev ehitusobjekt

Vääna mõisahoone restaureerimis- ja ehitustööde valmimiseks eraldatud lisaaeg on tingitud ehitusobjekti kui ajaloolise hoone ülimalt keerulistest ehitustingimustest.
Harku valla eesmärk on olnud koostöös muinsuskaitse ja ehitajaga, et Vääna mõis saaks renoveeritud ja taastatud maksimaalselt oma kunagises uhkuses ja hiilguses.

Ehitus- ja renoveerimistööde käigus on aga ilmnenud mitmeid uusi ajalooliselt väärtuslikke ja säilitamist väärt avastusi, mis on vajanud lisatähelepanu ning sellest tulenevalt ka lisa tööaega. Näiteks on leitud mitmeid uusi seinamaalinguid, põrandamustreid jne. Kuna muinsuskaitse, kellega kogu restaureerimisprotsessi käigus on vald aktiivselt koostööd teinud, ja ka vald on pidanud väga oluliseks taastada Vääna mõis võimalikult suurel määral ja identselt tema kunagises ajaloolises seisus, on ehitajal kulunud restaureerimistöödeks planeeritust enam aega.
See on tinginud olukorra, kus kahjuks ei jõua ehitaja lastele värskelt renoveeritud Mõisakooli peamaja 1. septembriks üle anda.
Tulenevalt hoone ajaloolisest väärtusest ning soovist saavutada võimalikult ajastutruu lõpp-tulemus, kus on säilitatud nii valla ühe tähtsaima muinsuskaitseobjekti ehedus ja väärikus kui ka tagatud koolilastele kaasaegselt mugav õpikeskkond, antakse Vääna mõisahoone Vääna Mõisakooli kasutusse hiljemalt 14. septembriks.

Harku Vallavalitsus palub vabandust võimalike ebamugavuste pärast ning jääb lootma lapsevanemate mõistvale suhtumisele.

Oleme kindlad, et septembri keskpaigas Vääna Mõisakooli perele üle antav värskelt restaureeritud mõisahoone saab olema laste jaoks väga kaunis ja inspireeriv õpikeskkond, mis oma mõisamiljöö ainulaadsuses aitab kaasa laste arengule ning headele õpitulemustele.

Usume, et ühised pingutused ja kompromissid mõisahoone valmimiseks on eesootavat meeldivat lõpptulemust igati väärt ning Vääna Mõisakooli pere saab peagi enda käsutusse Eesti ühe kaunima ja erilisema miljööga koolimaja.

Lisainfo: Kaupo Rätsepp, Harku vallavanem, telefon 600 3841, 511 3383, kaupo.ratsepp@harku.ee

 

HARKU VALLAVALITSUS