Üleskutse: Harku vald ootab pensionäre sügisandide näitusele ja degusteerimisele
1. oktoobril on rahvusvaheline eakate päev. Traditsiooniliselt on Harku vald tähistanud seda sügisandide näituse-degusteerimisega.
Sügis on parim hoidistamise aeg: nüüd saab kõikvõimalikku kraami purki pista, et talvel oleks keldrist või sahvrist võtta oma moosi, sisse tehtud kurki või kõrvitsasalatit.
Traditsiooniliseks saanud näituse-degusteerimisega „Maitseelamused sügisandidest" püüame kokku koguda vanavanemate põnevad retseptid ning hoidistamise oskused, et anda neid teadmisi edasi noorematele. Olgu selleks siis vanaema moosikeetmise õpetus või parima marineeritud kurgi retsept, vanaisa mustsõstraveini või õunamahla säilitamise nipid.
Igal hoidistajal on omad oskused ja erinevad retseptid, mida on jagatud edasi põlvest põlve. Olgu need siis pärit kas vanaema, ema või tädi retseptiraamatust või hoopis teie enda poolt looming. Et kõik need põnevad retseptid jõuaksid ka teisteni, tulge ja tooge päevakeskusesse mõni enda tehtud hoidis. Kindlasti pange juurde silt oma nimega ja kirjutage juurde, mis seal purgis või karbis on. Kui sul on olemas ka hoidise retsept, siis palun lisa kindlasti ka see.
Või kui oled sügisandidest valmistanud mõne küpsetise ja sul on ka selle retsept, siis palun jaga ka seda lahkelt teistele. Päevakeskusesse saab eelnevalt hoidiseid viia 2. oktoobril kella 10.30-11 (info tel 603 2171).
Näitus-degusteerimine "Maitseelamused sügisandidest" toimub 2. oktoobril kell 12.30-14.30 Tabasalus Eakate päevakeskuses (Teenuste 2).
Meeles peetakse kõiki maitseelamuste pakkujaid ja parimate maitseelamuste pakkujaid tunnustab Harku vald auhindadega.
Tiia Spitsõn, valla sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja